Jongeren uit Crooswijk zetten zich in voor de wijk!

02-11-2017

Iedere zaterdagochtend steken de jongeren van Kluskanjers Crooswijk de handen uit de mouwen. Van fietsen repareren, snoeien, onderhoud, meubels maken tot folders wegbrengen. Jongeren die wat willen betekenen voor de wijk, een zakcentje willen bijverdienen en vaardigheden willen ontwikkelen.

Kluskanjers is een samenwerkingsproject van DOCK en Stadsbeheer. De kluskanjers bestaat uit een pool van acht jongeren, onder leiding van Youssef el Bahri, jongerencoach Kralingen-Crooswijk. Stadsbeheer verzorgt het materiaal en zorgt voor de technische ondersteuning van de Kluskanjers.Vanaf 17 juni gaat iedere zaterdagochtend een team van vier jongeren uit de pool van acht de straat op.

Het achterliggende idee van de zakgeldbanen is dat de jongeren de kans krijgen om iets bij te verdienen. Tegelijkertijd is het idee dat jongeren zich meer betrokken voelen door het schoon, heel en veilig houden van de wijk. De buurtbewoners zien dat jongeren zich op een positieve wijze inzetten voor de buurt. Daardoor knapt niet alleen de wijk op, maar wordt ook de sociale structuur in Crooswijk versterkt.

RTV Rijnmond kwam langs bij de Kluskanjers. Bekijk onderstaand het filmpje.

 

 

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden