Mantelzorgers uit Rotterdam genieten van een feestelijk programma tijdens de Dag van de Mantelzorg 2017

16-11-2017

Op 10 november vond de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg plaats. Mantelzorgers zijn mensen die gedurende langere tijd zorgen voor een ziek familielid, vriend of buur. Voor hen is deze zorg vaak vanzelfsprekend. Zij zijn onmisbaar in de samenleving en verdienen waardering. Daarom worden ze op de Dag van de Mantelzorg extra in het zonnetje gezet.

Ontmoeting en ontspanning
Ontmoeten en ontspannen, daar ging het deze dag om. Op veel plekken in Rotterdam konden mantelzorgers genieten van een feestelijk programma. Ze gingen met elkaar in gesprek, namen deel aan creatieve activiteiten en workshops en werden in de watten gelegd door onder andere pedicures.

Mantelzorger Bertus van der Horst uit Hillegersberg-Schiebroek over deze middag: ‘Het was geweldig. We kregen een heerlijke lunch en konden genieten van een prachtige film. Een inspirerende een leerzame dag. Iedereen bedankt!’.

In Hoogvliet kwamen ruim 45 mantelzorgers af op Theater Veder, een voorstelling door twee actrices die op een ludieke manier inspeelden op levenservaringen van mantelzorgers. Een act met bekende liedteksten. Veel mantelzorgers zongen uit volle borst mee. Na afloop werd onder het genot van een hapje en drankje gezellig nagetafeld.

Wethouder Sven de Langen nam een kijkje in Charlois. Hier kwamen ruim 70 bezoekers bijeen om samen een leuke middag te beleven. Van dansworkshops, handverzorging door studenten van het Albeda College tot een muzikaal optreden. De Langen is langs alle workshops geweest en heeft de mantelzorgers kort toegesproken.

In Noord was de opkomst gigantisch! Maar liefst 120 mantelzorgers kwamen bijeen in Huis van de Wijk Mozaïek. Hier namen zij deel aan onder andere een nek- en stoelmassage, een henna workshop, een creatieve workshop en een rollenspel. Met als afsluiter een heerlijk diner bereid door Resto van Harte.

Aan het einde van de middag kregen de mantelzorgers een presentje mee. Hen zien weggaan met een voldaan gevoel, daar doen we het voor. Al met al weer een zeer geslaagde middag!

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden