Stadsgesprek ‘Eenzaam Amsterdam’

07-11-2017

Tijdens het Stadsgesprek ‘Eenzaam Amsterdam’, georganiseerd op 23 november wordt de breedte van eenzaamheid verkend. Welke bekende en ‘onbekende groepen’ zijn allemaal eenzaam? Waar komt die eenzaamheid vandaan en wat kunnen we ermee in onze eigen professionele praktijk? Aude Logger,  projectleider DOCK Vriendenkringen Amsterdam West en Centrum is een van de sprekers.

“Eenzaamheid is een toenemende problematiek. Het is ontzettend belangrijk om dit thema bespreekbaar te maken”, vertelt Aude. Wat is eenzaamheid? En welke soorten bestaan er? En welke rol speelt eenzaamheid bij mensen met een (lichtverstandelijke) beperking of een andere beperking? Vanuit haar eigen praktijkervaring en het werk van Vriendenkringen zet Aude u donderdagmiddag de 23e aan het denken.

Eenzaamheid groeit
Bijna de helft van de Amsterdammers voelt zich matig tot ernstig eenzaam blijkt uit de Amsterdamse Gezondheidsmonitor 2016. We denken dan vaak aan ouderen. Maar ook onder Amsterdamse jongeren of mensen die de taal niet machtig zijn, is eenzaamheid een groot probleem. Sterker nog, dit probleem is nog groter vanwege het taboe dat erop rust.

Luister en deel
U bent van harte welkom om uw praktijkervaring te delen. Sprekers zijn o.a. Ed van Theunen (directeur Hulplijn Amsterdam, voorzitter Coalitie Erbij Amsterdam) en Aude Logger. Deelname is geheel gratis.

Datum: 23 november 2017
Tijdstip: Inloop vanaf 15.30 uur, bijeenkomst 16.00 – 17.30 uur, aansluitend borrel
Locatie: Oosterparkkerk, Oosterpark 5 HS, Amsterdam

Aanmelden: info@kennisnetwerk-amsterdam.nl
Meer informatie: klik hier

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden