Themamaand DOCK Haarlem: ‘Meer doen met weinig poen’

08-11-2017

De dure decembermaand komt eraan. Voor huishoudens die moeite hebben om rond te komen, is dit een extra lastige maand. Want hoe maak je er een feestelijke maand van als je geldzorgen hebt? De sociaal werkers van DOCK Haarlem organiseren in november en december allerlei activiteiten met als motto: ‘Meer doen met weinig poen’.

Posters
Wie een van de wijkcentra van DOCK Haarlem binnenloopt, ziet ze meteen hangen. Posters met rake uitspraken over geld en geldstress. Bijvoorbeeld de Loesjeposter: ‘de ‘R’ van Rood zit weer in de maand’. Bezoekers staan even stil. Er ontstaan meteen gesprekjes. En dat is nou net de bedoeling. Want praten over geldzorgen helpt. Al is het alleen maar om te ervaren dat je niet de enige bent.

Slim omgaan met geld, minder financiële stress en het voorkomen van schulden. DOCK wil met deze themamaanden geldzorgen en geldstress bespreekbaar maken. Maar dat niet alleen. Inwoners van Haarlem kunnen hun geldstress verminderen door mee te doen met nieuwe en bestaande activiteiten in Noord, Oost en in Schalkwijk.

Activiteitenkalender
Zo organiseren de Opstapmedewerkers een speelgoedruilbeurs voor ouders met jonge kinderen. De jongerenwerkers spelen met de jongeren een quiz om hen bewust te maken van de kosten van het dagelijks leven, met bijvoorbeeld de vraag: ‘Wat betalen je ouders maandelijks aan energiekosten?’ De sociaal raadslieden en maatschappelijk werkers organiseren vanaf 9 november in de Horizon de wekelijkse werkplaats Stop de Schulden waar mensen hun huishoudboekje op orde kunnen brengen.

Welkom
DOCK nodigt alle inwoners van Haarlem en Zandvoort van harte uit om mee te doen in november en december. Loop eens binnen in een van de dertien wijkcentra.

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden