Voorlichting radicalisering Amsterdam Nieuw-West

16-11-2017

Afgelopen donderdag organiseerden DOCK Nieuw West en Stichting Argan een voorlichtingsavond voor jongeren uit Amsterdam Nieuw-West met als thema radicalisering. De opkomst was hoog, zo’n 40 tot 50 jongeren uit Geuzenveld, Slotermeer en Slovervaart vulden de zaal. De avond werd gevuld met diverse sprekers, rollenspellen en stellingen onder leiding van gespreksleider Abid Tounssi.

Het doel van deze bijenkomst was om bij jongeren op te halen hoe zij over radicalisering denken en het onderwerp bespreekbaar te maken. Twee voormalig uitreizigers deelden hun ervaringsverhaal en hoe ronselaar te werk kunnen gaan. De aanwezigen kregen de ruimte om vragen te stellen en hun mening te geven. Het was een informatieve en interessante bijeenkomst waarbij met jongeren in gesprek zijn gegaan over dit actuele, maar bovenal gevoelige thema. Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten, voorlichtingen en bijeenkomsten? Houd onze Facebook in de gaten.

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden