Werkplaats Stop de Schulden nu ook in Haarlem!

02-11-2017

Heeft u financiële problemen waar u niet meer uitkomt? Door minder inkomen na ontslag of door schulden na een scheiding? Bent u niet meer in staat om die lening met (te) hoge rente af te lossen of moet u teveel ontvangen toeslagen terugbetalen? Of heeft u geen schulden maar wel voortdurend geldzorgen?

Werkplaats Stop de Schulden
Meldt u zich dan aan voor de ‘werkplaats Stop de Schulden’. Daar gaat u onder begeleiding van vrijwilligers en beroepskrachten uw financiële zaken op een rijtje  zetten. U gaat aan de slag met het ordenen van uw (financiële) administratie en het maken van een budgetoverzicht van uw maandelijkse inkomsten en uitgaven. Ook zet u uw eventuele schulden op een rij en maakt u een plan van aanpak om uit de schulden te komen. U ontmoet er mensen die af willen rekenen met hun financiële stress. U leert van anderen en anderen leren van u.
Deskundige vrijwilligers en een sociaal raadsman en maatschappelijk werker adviseren en ondersteunen u hier graag bij.

Weg met financiële stress
DOCK heeft in Rotterdam al meerdere jaren ervaring met Stop de Schulden. Deze aanpak heeft ertoe geleid dat al veel mensen hun financiën op orde hebben gebracht of hun schulden hebben aangepakt. Dat scheelt hen veel financiële stress.

Start 9 november
Stop de Schulden start op 9 november als pilotproject in Haarlem-Noord, in wijkcentrum De Horizon in de Ambonstraat 2. Ook inwoners uit andere wijken kunnen meedoen. Iedere donderdagochtend is de werkplaats open van 9.30 tot 12.00 uur.

Aanmelden en informatie
DOCK Haarlem organiseert Stop de Schulden samen met Humanitas en Schuldhulpmaatje. Wie mee wil doen, moet zich vooraf aanmelden. Dat kan via mail: stopdeschuldenhaarlem@dock.nl of rechtstreeks bij Frank Smulders, sociaal raadsman van DOCK: 023-543 06 48.

Voor iedere deelnemer is er een map om eigen stukken te ordenen

 

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden