De Kluskanjers HIS bestaan 2 jaar!

06-12-2017

De kluskanjers zijn al weer 2 jaar actief in de wijk Hillegersberg-Schiebroek. De klussen worden op vrijwillige basis gedaan door vakmannen, werkzaam als vrijwilliger bij DOCK. Afgelopen jaar zijn er ruim 130 opdrachten binnengekomen.

Wat begon als een bewonersinitiatief is al snel uitgegroeid tot een groot succes. Twee jaar geleden diende een aantal mannen een bewonersinitiatief in, met als doel een klussendienst op te richten voor mensen die zelf de kleine klusjes niet (meer) kunnen doen in huis. Deze mannen waren al actief in het eerder opgezette repareerlokaal en signaleerden vanuit daar dat er steeds meer mensen vroegen of zij ook klusjes aan huis deden. In Hillegersberg-Schiebroek wonen veel ouderen en alleenstaanden die moeite hebben om zelf klusjes te doen en ook weinig geld hebben om dit uit te besteden.

Voor de klussen wordt een kleine vergoeding in rekening gebracht. Zo betaal je voor een klus korter dan een uur, te denken aan: een schilderij ophangen, stopcontact vervangen of lampen vastdraaien een bedrag van €2,50. Klussen die langer dan een uur duren, te denken aan: een tuin opknappen, een kamer verven of laminaat leggen wordt €3,50 per uur gevraagd (in overleg). Voor de grotere klussen werken de Kluskanjers samen met Klus & Werk van Pameijer.

Heeft u de kluskanjers nodig of kent u iemand die de hulp van een kluskanjer goed kunt gebruiken? Neem dan contact op via 06-26428493 of stuur een e-mail naar kluskanjers3052@gmail.com

 

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden