MySchoolCoach in Rotterdam

06-12-2017

Het project is vorig jaar gestart in Rotterdam. Een project wat komt uit Amsterdam, waar de coaches al lekker aan de weg timmeren. De jonge coaches van MySchoolCoach ondersteunen jongeren op het voortgezet onderwijs bij het halen van betere cijfers, het kiezen van een (studie)richting en/of het vinden van motivatie voor school. Samen met een geschikte coach gaan jongeren aan de slag.

Een MySchoolCoach is iemand van het mbo of hbo die net iets ouder is dan de jongere. Hij/zij begrijpt de leefwereld van de jongere als geen ander. Zo’n coach ondersteunt de jongere bij bijvoorbeeld het leren plannen, leren om ‘nee’ te zeggen, leren omgaan met (moeilijke) omstandigheden, slimmer omgaan met docenten/klasgenoten en het ontwikkelen van zelfvertrouwen.

Hoe werkt MySchoolCoach
De jongere heeft eerst een vrijblijvend intakegesprek waarin er gezamenlijk wordt gekeken of MySchoolCoach bij de jongere past en welke doelen hij/zij heeft. Het coachingstraject duurt net zolang als de jongere nodig heeft. Iedere week vindt er een coachingsgesprek plaats van 1 uur. Deelname is vrijwillig.

Vanaf 1 januari 2018 kunt u meer informatie vinden op www.myschoolcoachzz.nl

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden