Theatervoorstelling REWIND tijdens de Week van de Kindermishandeling

05-12-2017

Tijdens de Week van de Kindermishandeling hebben derdejaars leerlingen van het Melanchton college (locatie Wilgenplaslaan, Schiebroek) een theatervoorstelling getiteld REWIND bijgewoond. Thema’s als vriendschap, familie, gemeenschap en identiteit kwamen aan de orde.

Dader, slachtoffer en andere personages worden allen vertolkt door één en dezelfde acteur; Zouhair Mtazi van het theatercollectief Soulshine Connection. Omdat het onderwerp als erg confronterend ervaren kan worden door jongeren, vinden er na afloop ook workshops in de vorm van nagesprekken tussen acteur, regisseur en leerlingen plaats.

Loverboy, de naam zegt het al…vindt doorgaans plaats van jongens als daders, richting meiden als slachtoffer. Een voorbeeld dat men vaker hoort is dat puberende meiden door (al dan niet oudere) jongens/ mannen ingepalmd worden. Waar de meiden oprecht verliefd worden, heeft de andere partij vaak een andere agenda achter de hand; in het ergste geval leidend tot vormen van chantage, mishandeling en prostitutie. In de klassenvoorstelling REWIND blikt een loverboy terug op zijn leven en zijn daden. Thema’s als vriendschap, familie, gemeenschap en identiteit kwamen aan de orde.

De jeugdcoaches van DOCK in Hillegersberg-Schiebroek (HiS) werken steeds vaker samen met meerdere basis- en middelbare scholen in het gebied. In overleg met docenten en medewerkers wordt goed bekeken welke thema’s aansluiten bij de belevingswereld van de jongeren. Dit specifieke project wordt mede mogelijk gemaakt door samen te werken met de cultuurscout HiS, Sanne Nelissen. www.cultuurscouts.com

Neem voor meer informatie contact op met DOCK.

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden