Uitreiking gebiedsgids 65+ Hoogvliet groot succes

11-12-2017

Op vrijdag 1 december is in het Huis van de Wijk De Zevensprong in Hoogvliet het eerste exemplaar van de gebiedsgids 65+ uitgereikt aan de dames van de Wandelclub voor Senioren.

De gebiedsgids is gericht op bewoners van 65 jaar en ouder uit Hoogvliet en biedt een uitgebreid overzicht van diensten en activiteiten in de wijk. De gids is tot stand gekomen door samenwerking tussen de gemeente Rotterdam, Coalitie Erbij, Stichting Mens Centraal en DOCK/Eigen Koers Hoogvliet. Waarbij DOCK verantwoordelijk was voor het inventariseren van relevant aanbod voor de doelgroep bij verschillende organisaties in de wijk.

De ondertitel van de gids luidt ‘actief in de wijk’. Op het omslag prijkt toepasselijk een actiefoto van de Wandelclub voor Senioren. Ook staan er verspreid door de gids de nodige enthousiasmerende foto’s ter illustratie .

In de uitvoering van de gids heeft DOCK Hoogvliet bewust gekozen voor een omslag met oranje tekstvlakken. Niet alleen in het logo van DOCK, maar ook in de logo’s van bijna alle netwerkpartners komt de kleur oranje terug. Op deze manier maken wij op subtiele wijze de samenwerking binnen het netwerk en onze waardering daarvoor zichtbaar. De aanwezigen bij de uitreiking waren unaniem in hun enthousiasme over de vrolijke en positieve uitstraling van de ‘oranje’ gebiedsgids.

Alle bewoners van Hoogvliet van 65 jaar en ouder ontvangen een exemplaar van de gebiedsgids per post. Verder zorgt DOCK ervoor dat er voldoende gratis exemplaren liggen op diverse locaties in Hoogvliet.

Met deze eerste door DOCK Hoogvliet verzorgde gebiedsgids is een mooie basis gelegd. De gebiedsgids 65+ wordt namelijk jaarlijks uitgebracht, waar nodig bijgewerkt en aangevuld met nieuw of gewijzigd aanbod in de wijk.

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden