Faris brengt voedselpakketten naar arme mensen

16-01-2018

Elke vrijdag tussen drie en vier uur stapt Faris (14) op zijn bakfiets om voedselpakketten van de Voedselbank bij mensen af te leveren. Of hij op de vrijdagmiddag niet liever met zijn vrienden afspreekt? Zeker niet: “ Ik heb altijd wel een uurtje over voor de mensen bij wie ik langsga.” Ook is hij actief bij de Cleaning Club, een activiteit van DOCK waarbij gezamenlijk wordt gewerkt aan een schonere buurt. Faris doet het niet alleen als bijbaantje voor geld, maar gewoon omdat het hem een goed gevoel geeft. In Amsterdam werd hij daarom in het zonnetje gezet en belandde hij in de finale van ‘Amsterdammertje van het jaar 2018’, waar hij op de tweede plek eindigde.

DOCK Amsterdam-Centrum (Jordaan / Prinseneiland) en Centram werken sinds een jaar actief samen om de buurt te verbeteren. Het voedselbankproject is daar een onderdeel van. Hierbij stimuleren we bewoners om elkaar te helpen en te ondersteunen voor een betere buurt. Klik hieronder op de afbeelding voor het interview me Faris van het NOS jeugdjournaal!

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden