Huiswerkklassen in Kudelstaart en Aalsmeer

01-02-2018

DOCK en De Binding starten met huiswerkklassen voor alle middelbare scholieren uit Aalsmeer en Kudelstaart. De jeugdwerkers en diverse vrijwilligers proberen jongeren na schooltijd een plek te geven waar ze kunnen toewerken naar bepaalde doelen voor het volgende rapport. Dit kan bijvoorbeeld het leren plannen zijn, maar ook het overhoren van verschillende vakken. De jeugdwerkers en vrijwilligers bezitten de basiskennis van verschillende vakken, maar belangrijk is dat de leerling op zoek gaat naar; hoe leer ik het beste en wat heb ik nodig om de informatie beter te begrijpen/ in me op te nemen? Tevens kan dit een plek zijn waar jongeren wellicht makkelijker en geconcentreerder hun huiswerk kunnen maken, wanneer dat thuis minder goed kan of wanneer de financiële middelen van ouders ontoereikend zijn voor een officiële huiswerk instantie. De huiswerkklassen zijn dan ook gratis.

Belangrijk is dat de school of ouders de betreffende jongere eerst bij de jeugdwerkers aanmeld. Daaropvolgend zal een kennismakingsgesprek met de leerling plaats vinden, waarin hij of zij kan aangeven wat het specifieke doel is voor deelname aan de huiswerkklas. De jeugdwerkers geven regelmatig terugkoppeling aan de school en ouders. Zo houden we de lijntjes kort, volgen we samen de voortgang van de leerling en kunnen we gericht aan de slag.

De huiswerkklassen zijn onderverdeeld in blokken, per blok is er plaats voor 7 leerlingen. Leerlingen kunnen zich inschrijven in meerdere blokken. Er wordt verwacht dat de leerling ten alle tijde aanwezig is, tenzij er een goede reden is om afwezig te zijn. Leerling kan zichzelf niet afmelden. Dat moet de ouder, verzorger of docent bij een van de jeugdwerkers doen.

Aalsmeer (De Keet, Aalsmeerderweg 344)

Maandag

0 15:00 – 16:30

0 16:30 – 18:00

Aalsmeer (N201, Zwarteweg 90)

Woensdag

0 15:00 – 16:30

0 16:30 – 18:00

Kudelstaart (Place2Bieb, Graaf Willemlaan 1)

Donderdag

0 15:00 – 16:30

0 16:30 – 18:00

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Ander nieuws

Contactpersonen

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden