Kijk maar uit ik kom van Zuid!

02-02-2018

Gisteren was het showtime! De allereerste voorstelling van ‘Kijk maar uit ik kom van Zuid!’ Een rijdend theater vol levensverhalen dwars door Rotterdam-Charlois. Vijf actrices namen tijdens de bus tour de passagiers mee door de straten van Tarwewijk, waar werd geluisterd naar persoonlijke levensverhalen van o.a. de wijkagent, de plaatselijke winkelier, buurvrouw en een hulpverleenster. En dat allemaal onder begeleiding van hoofdrolspeelster en het gezicht van de wijk: Chahrazad Ngaoui!

Chahrazad is een Marokkaanse vrouw die al 25 jaar in Nederland woont. Ooit gekomen in Charlois en er nooit meer weggegaan. Een vrouw met passie en talent voor theater. Iemand die al een bewogen leven achter de rug heeft en zichzelf staande heeft weten te houden in een snel veranderende maatschappij. Haar wijze woorden over het leven, enthousiasme en inzet als vrijwilliger in de wijk,  maakt haar een voorbeeld voor veel vrouwen.

Daarom is Chahrazad, samen met Women Connected van het Rotterdams Wijktheater, de gebiedscommissie en DOCK, aan de slag gegaan met de theathervoorstelling. Met als doel haar positieve karakter, enthousiasme en doorzettingsvermogen overbrengen op de vrouwen uit Charlois. Laten zien dat we trots kunnen zijn op de wijk én hoe de wijk zich in de loop der jaren in positieve zin heeft ontwikkeld!

Het was een prachtige voorstelling. Via koptelefoons van Silent Disco luisterden alle passagiers naar de levensverhalen van Chahrazad en de buurt. Mooie, meeslepende en ontroerende verhalen. De acteurs hadden prachtige kostuums aan, gemaakt door de dames van de Naaiclub in het Millinxparkhuis. Een reis om niet te vergeten!

 

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden