Valentijnslunch in De Zevensprong

15-02-2018

 

 

Op donderdag 15 februari heeft DOCK Hoogvliet een Valentijnslunch voor wijkbewoners van 60 jaar en ouder georganiseerd in Huis van de Wijk De Zevensprong. De Valentijnslunch is een initiatief van de gemeente Rotterdam en heeft tot doel mensen bewust na te laten denken over hoe zij hun leven op latere leeftijd willen invullen op een manier die bij hen past.

30 enthousiaste bewoners schoven aan en gingen in kleine groepjes met elk een eigen gespreksleider met elkaar in gesprek. Aan de hand van door de gemeente verzorgde placemats met tips en gespreksvoer over woonwensen, gezondheid en vrijetijdsbesteding ontstonden in gemoedelijke sfeer goede gesprekken.

Er werden onderling ervaringen en tips uitgewisseld. Zo kregen bewoners de tip om eens vrijblijvend bij de VraagWijzer langs te gaan om te kijken met welke vragen je daar terecht kunt, zodat de weg bekend is mocht het later nodig zijn. Een ander advies luidt om deel te nemen aan activiteiten, kort gezegd: wordt actief, blijf actief!

 

 

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden