Buurtkracht 1018

13-03-2018

Donderdag 8 maart organiseerde DOCK in samenwerking met het Stadsdeel “Buurtkracht 1018” een Buurtinitiatieven Avond, in Buurtcentrum De Witte Boei. Dit was een groot succes met rond de 60 bezoekers. De volgende avond is alweer gepland op donderdag 29 maart.

Naar aanleiding van de schietincidenten op Wittenburg & Kattenburg, zijn er veel buurtbewoners & organisaties aan de slag gegaan om initiatieven op te zetten in buurt 1018. Om een positieve impuls te geven aan de buurt, zijn de Buurtkracht 1018 avonden opgezet. De eerste avond op 8 maart was gevuld met veel enthousiaste energie. Met “pitches” over buurtinitiatieven van buurtbewoners, die graag wat wilden doen voor de buurt. Slimme verbindingen, helpende handjes en meedenkers waren snel gevonden. DOCK & het Stadsdeel faciliteerden in de verbindingen met andere organisaties en initiatieven. Ook begeleiden professionals van DOCK de buurtbewoners in hun projecten om er een groot succes van te maken.

Donderdag 29 maart is de volgende Buurtkracht 1018 in de Witte Boei. We kijken dan wat we tot nu toe behaald hebben en mogen buurtbewoners weer nieuwe initiatieven opstarten. De avond is kosteloos. Graag van tevoren aanmelden bij: Alex te Paske Atpaske@dock.nl. Locatie: Buurtcentrum de Witte Boei, Kleine Wittenburgerstraat 201, Amsterdam. Tijden: 19.30 – 21.30.

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden