De succesformule van Fit@LIFE in Oost

28-03-2018

DOCK en Lentiz LIFE College zijn afgelopen najaar gestart met het project ‘Fit@LIFE’. Een tien wekelijks programma waarin bewoners van Schiedam-Oost en leerlingen van het LIFE College samen werken aan een fitter bestaan. Hoe? Door training op het gebied van bewustwording, beweging en voeding.

Op 5 april vindt de laatste training plaats. Tijdens deze les krijgen de deelnemers certificaten van hun afgeronde trainingsprogramma uitgereikt door wethouder Nathalie Gouweleeuw. Maar liefst 24 kandidaten hebben deelgenomen aan het eerste traject, met succes! “De deelnemers zijn een stuk bewuster geworden”, zegt Jerry Monkau, jongerenwerker bij DOCK. “Bij de start hadden deelnemers moeite met bijbenen. We moesten de training meerdere keren onderbreken. Je ziet dat iedereen progressie heeft gemaakt. Er zijn een paar kilootjes af, 50 push ups, squats en burpees doen ze met gemak en nog belangrijker, ze doen het met plezier, dat is fantastisch om te zien!”

We willen bewoners van de bank krijgen
Gezamenlijk werken we aan onze ambitie om bewoners structureel in beweging te brengen door wekelijks een laagdrempelig sport- en beweegaanbod in de wijk aan te bieden. De bewoners, ongeacht hun leeftijd, afkomst en niveau, ervaren na het programma een verbetering in gezondheid en bevordering van participatie. Iedereen is welkom, ook als je nog nooit iets sportiefs hebt gedaan. Na tien weken dagen we de deelnemers uit om hun gezonde levensstijl vast te houden. In de wijk worden activiteiten georganiseerd op het gebied van beweging en voeding, zodat zij de opgedane kennis kunnen toepassen in de praktijk. “Het succes zit ‘m in het continue contact. We hebben bijvoorbeeld een groepsapp waarin we elkaar dagelijks motiveren met inspirerende quotes, opdrachten, tips en tricks, voortgang foto’s en waarin deelnemers vragen kunnen stellen. Dat houdt iedereen op de been’’, vertelt Jerry. “Ook halen we mensen op die geen vervoer hebben, dat is voor ons een kleine moeite en zo kan iedereen meedoen met de les.”

Het geeft je zóveel energie
“Ik genoot van die twee uurtjes intensieve training en de leuke voedingslessen. Het enthousiaste team van Jerry en Mike spoorde mij steeds aan om vol te houden”, zegt deelnemer Jelle van Cortenberghe.

Binnenkort ook in andere wijken
Door het succes in Oost is er ook belangstelling in de andere wijken van Schiedam. Houd onze website in de gaten voor meer informatie!

Fit@LIFE is een samenwerking tussen het LIFE College, DOCK, Wijkondersteuningsteam Oost (WOT), Total Training Center Rotterdam en het Centrum voor Jeugd en Gezin. Het initiatief wordt gesteund door de gemeente Schiedam.

 

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden