DOCK & NL doet Amsterdam Centrum

07-03-2018

Zoek je nog een klus waarvoor je je wilt aanmelden? Tijdens NL doet steken we de handen uit de mouwen en daar hebben we jouw hulp bij nodig. In het centrum van Amsterdam organiseert DOCK diverse activiteiten.

De Boomsspijker
Zowel de ingang als het speelplein van buurtcentrum De Boomsspijker kunnen een opfrisbeurt gebruiken. We willen het zwerfvuil bij de ingang en op het speelplein opruimen, waarna het speelplein schoon geveegd kan worden. Met de hogedrukreiniger zal daarna het speelplein, de plateautjes en de gevels bij de ingang goed schoon gespoten worden. Ondanks dat de speeltoestellen op ons speelplein worden onderhouden door de Gemeente weerhoudt dit ons er niet van om de toestellen en de bankjes schoon te maken. Heb je groene vingers? Dan ben je tevens van harte welkom! Onze bloembak heeft, naast een schoonmaakbeurtje, een paar handen nodig die de aarde omspit en plantjes inplant. Ook willen wij bij de boom voor de deur een boomtuintje aanleggen en hebben wij, nadat onze prachtige boom op het speelplein is omgevallen, behoefte aan geur en kleur in het perkje van het speelplein.

Maar, wat is NL doet zonder een borrel? Na al het harde werk van de dag is er ruimte voor een hapje en een drankje. Zo kan je met ons en andere vrijwilligers gezellig na kletsen!

Het Claverhuis
Net als vorig jaar willen DOCK, CentraM en het wijkcentrum, samenwerkend vanuit het Claverhuis weer het goede voorbeeld geven. Op vrijdag 9 maart zullen wij van 12.30 – 16.00 uur aanwezig zijn op de hoek Rozenstraat/Eerste Laurierdwarsstraat om van daaruit, samen met u, de omgeving schoon en groen te maken. Kunt u die middag ergens hulp bij gebruiken, of wilt u juist voor een ander de handen uit de mouwen steken? Dan kunt u dat daar bij ons aangeven. Allerlei materiaal is aanwezig en voor koffie, thee, wat lekkers en een groene verrassing wordt gezorgd.

‘t Claverhuis
Elandsgracht 70, 1016 TX Amsterdam

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden