Gratis hulp bij geldstress

09-03-2018

DOCK, Humanitas, MoneyFit en Sociaal Wijkteam Noord slaan de handen ineen om mensen met geldstress hulp te bieden. Aanleiding is de steeds grotere vraag van steeds meer mensen naar hulp bij hun financiële huishouding. De vier organisaties willen de toenemende financiële nood gezamenlijk aanpakken.

Volgens de vier zijn er steeds meer Haarlemmers die te maken krijgen met diverse vormen van geldstress: van maandelijks net te weinig inkomen, via grotere stapels onbetaalde rekeningen tot mensen die met één been in de schuldsanering staan. DOCK, Humanitas, MoneyFit en Sociaal Wijkteam Noord willen deze mensen op een menselijke manier te hulp schieten, namelijk door mensen zelf in staat te stellen hun geldproblemen aan te pakken.

Greep op geld
De vier bieden iedere donderdag tussen 09.30 en 12.00 in wijkcentrum de Horizon, Ambonstraat 2, ondersteuning, begeleiding en hulp om weer greep op de eigen financiële situatie te krijgen. Mensen met geldzorgen kunnen gratis van de diensten van de vier maatschappelijke organisaties gebruik maken. De kosteloze begeleiding gebeurt door zowel ervaren vrijwilligers als beroepskrachten. De betrokken vrijwilligers en professionals weten van aanpakken, oordelen niet en hebben al veel mensen geholpen.

Bovendien hebben de organisaties vanaf deze week een folder beschikbaar, ‘Weg met de geldstress’. Daarin zijn alle mogelijkheden voor hulp in de regio op een rijtje gezet. Zo kun je bij zorgen en vragen over geld en financiën in een oogopslag zien waar je terecht kunt en welke organisatie de aanpak heeft die het beste bij je past.

Week van het geld
De folder ‘Weg met de geldstress’ van DOCK, Humanitas, MoneyFit en Sociaal Wijkteam Noord is in het kader van de Week van het geld vanaf 13 maart beschikbaar bij de wijkteams in Haarlem.

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden