Interview met Robin Meerhoff

28-03-2018

Artikel uit de nieuwsbrief van Gemeente Amsterdam

Robin Meerhoff werkt voor DOCK. Hij helpt jongeren hun talenten te ontwikkelen en te ondersteunen door middel van coaching, het organiseren van activiteiten en het creëren van bijbaantjes. Robin vertelt: “Ik ben zelf onderdeel van de activiteit Flying Dockerzz. Een activiteit gericht op sportontwikkeling en bevordering in de buurt. Wij bieden door heel Noord diverse sportactiviteiten aan op verschillende pleinen. Door middel van een gevarieerd sportaanbod maken jongeren zo kennis met verschillende sporten. Flying Dockerzz is voor jongeren vanaf 9 jaar en geheel gratis.”

Op de vraag wat werken bij DOCK voor hem zo leuk maakt, vertelt Robin dat sporten zijn hele leven al zijn grootste hobby is. “Sporten zorgt er niet alleen voor dat je fit blijft, maar is ook een belangrijke factor in de ontwikkeling van jongeren. Ze leren met elkaar om te gaan, hoe ze moeten samenwerken en hoe ze kunnen reageren op teleurstellingen. Daarbij vind ik het werken met jongeren het allerleukste wat er is. Dagelijks lekker sportief aan de gang en/of jongeren kennis laten maken met sporten die ze nog nooit eerder hebben gedaan is fantastisch. Door het uitoefenen van nieuwe sporten, maar ook door het omgaan met elkaar, komen jongeren achter talenten waarvan ze eerder nog niet wisten dat ze die hadden. Het ontdekken van nieuwe talenten probeer ik te benadrukken en extra te benutten binnen de sportlessen. Sport is een perfect middel om jongeren te bereiken, waarna je ze kan begeleiden/coachen en helpen waar nodig. Met als gevolgd dat je echt wat kan betekenen voor deze jongeren. Dat ik mijn eigen hobby kan combineren met het coachen van jongeren is voor mij een droomcombinatie. Dit maakt mijn baan top.”

Ook vroegen we aan Robin waar we de activiteiten van Flying Dockerzz kunnen vinden. Robin: “Flying Dockerzz bieden door heel Amsterdam Noord sportactiviteiten aan op de pleinen. Neem een kijkje op www.dock.nl voor een overzicht van alle pleinen in Amsterdam Noord!

Voor meer informatie en voor foto’s van de activiteiten kan je de Facebookpagina van Robin volgen. Of volg de Instagram van Flying Dockerzz.

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden