Jongerenwerk in de praktijk: gastlessen op het voortgezet onderwijs

19-03-2018

Aanstaande maandag 26 maart verzorgen de jongerenwerkers van DOCK Hellevoetsluis een gastles aan derdejaarsstudenten van het voorgezet onderwijs Helinium. Dit als vervolg op een succesvolle bijeenkomst met enthousiaste vierdejaarsstudenten.

Jongerenwerk in de praktijk
Een kijkje in de keuken van het jongerenwerk; dat is waar de gastles om draait. Thema’s als werk, studie, seksualiteit, pesten, social media, gamen, vriendschap, drugs en meer passeren dagelijks de revue. Hoe zij hiermee omgaan en wat zijn (kunnen) betekenen voor de jongeren in Hellevoetsluis delen zij graag met de, misschien wel, toekomstige jongerenwerkers.

Docenten van middelbare school Helinium en het jongerenwerk slaan daarom graag de handen ineen om jongeren met de praktijk te verbinden. Want zeg nou zelf, leren van de praktijk is een stuk leuker dan uit een boekje alleen.

Jongeren kunnen ook altijd binnenlopen bij het Jongerencentrum Skills, gevestigd aan de Fazantenlaan 4. Daar zijn enthousiaste jongerenwerkers te vinden, die activiteiten voor en samen met jongeren organiseren en bij wie jongeren terecht kunnen met vragen of gewoon voor een praatje.

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden