Rotterdamse Sporticonen en DOCK werken samen aan sportplezier voor ieder kind

27-03-2018

Rotterdamse Sporticonen en DOCK zijn een samenwerking aangegaan. Insteek is sport en plezier voor ieder kind, of je nu wel of niet getraind bent, veel of weinig te besteden hebt, lid bent van een club of niet. Ieder kind heeft recht op sportplezier, waar dan ook ter wereld.

Stichting Rotterdamse Sporticonen organiseert jaarlijks gratis jeugdsportevenementen met de naam en medewerking van Rotterdamse sporthelden en hun nabestaanden, met als doel de jeugd inspireren en aanzetten tot bewegen. Door deze unieke sportevenementen maken kinderen kennis met de sporthelden van Rotterdam, de verschillende onderdelen van een sport, leren zij samenwerken en is er aandacht voor een gezonde levensstijl. Maar de evenementen zijn vooral dagen vol energie, plezier en lachende gezichten!

Alles behalve wijkgebonden
De sportevenementen zijn alles behalve wijkgebonden. “Het maakt niet uit of je in Rotterdam of elders woont”, aldus Ardie den Hoed, directeur van producent Fast Forward. “Ieder kind moet de kans krijgen om te sporten. Sporten is gezond, zorgt voor aansluiting met anderen en leert jongeren spelenderwijs belangrijke sociale vaardigheden.”

Eerste Coen Moulijn Memorial Cup voor het project FC de Gorzen
Een van de zestien sportevenementen is de Coen Moulijn Memorial Cup, het grootste voetbaltoernooi van ons land voor kinderen onder de 9 jaar. Dit jaar vindt het toernooi plaats op 9 juni en wordt gehouden op sportpark Varkenoord naast de Kuip. Zo’n 78 teams doen dit jaar mee aan het jaarlijks eerbetoon aan de Feyenoord-legende. FC de Gorzen is een van deze teams. Voor DOCK heel bijzonder om deel te mogen nemen aan evenementen zoals deze. “Het is erg belangrijk om kinderen iets extra’s te kunnen bieden voor hun goede inzet”, zegt jongerenwerker Ali Rziki. “De kinderen vinden zo’n dag fantastisch, zij ontmoeten hun (toekomstige) idool en zien letterlijk wat je met sport kunt bereiken, dat motiveert en inspireert hen. De helden worden tegelijkertijd geëerd en die combinatie is uniek.”

Samen werken aan een gezond leefklimaat voor ieder kind
Met Rotterdamse Sporticonen als partner werken we verder aan onze gezamenlijke ambitie om kinderen te laten opgroeien in een gezonde leefomgeving, sport voor ieder kind beschikbaar te stellen en hen aan te zetten tot bewegen.

Meer informatie over de Coen Moulijn Memorial Cup en Rotterdamse Sporticonen vind je hier. Wil je meer weten over het project FC De Gorzen? Bekijk dan dit filmpje.


Op de foto: Jeffrey Davidsz, Ineke Elshof, Ali Rziki en Pim Blokland.

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden