Verbinding tussen zorg en welzijn

06-03-2018

Donderdag 22 februari is het Steunpunt Welzijn Kralingen-Crooswijk feestelijk geopend. Als de verbouwing in De Nieuwe Plantage klaar is (begin 2019), zal het Steunpunt daar naartoe verhuizen. Het Steunpunt is nu gevestigd in het gezondheidscentrum Levinas, Noordeinde 97 (Kralingen).

Vragen en ondersteuning
Het Steunpunt Welzijn Kralingen-Crooswijk helpt bewoners bij vragen over plaatselijke activiteiten en biedt praktische ondersteuning. In het Steunpunt werken de volgende instellingen/organisaties samen: de zorginstellingen Aafje, Middin en Lelie Zorggroep, Thuis Op Straat (TOS), Vrijwilligerswinkel, Buurtcollectief De Esch, Pameijer, Antes,
M(aatschappelijk) O(ndersteunings) Bureau, Humanitas,  Gezonde Leefstijl Company, ASVZ, Aafje en DOCK.

DOCK heeft de taak het samenwerkingsverband te stimuleren en te onderhouden, waardoor de bewoners ban Kralingen-Crooswijk verzekerd zijn van een ondersteuning op maat.

Balie
De servicebalie en het Steunpunt Welzijn, gevestigd in het gezondheidscentrum van Levinas, Noordeinde , is geopend op dinsdag, woensdag en donderdag, van 10.00 tot 13.00 uur.

Spreekuren
De inloopspreekuren voor het Maatschappelijk Ondersteuningsbureau (MOB) zijn op donderdag, van 13.00 tot 14.00 uur en voor de Klantadviseur Aafje op donderdag van 15.00 tot 16.00 uur.
De Mantelzorgcoach van Aafje is op maandag telefonisch bereikbaar, tussen 13.00 en 14.00 uur, op nummer 088-8231015.

Contact
Telefonisch contact: 06 484 62 392

E-mailen: huisvandewijkkc@gmail.com (Servicebalie);steunpuntwelzijnkra-cro@dock.nl (Steunpunt Welzijn).

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden