Buurtbemiddeling helpt echt

04-04-2018

Karin Feteris maakt graag het leven van anderen iets prettiger. Daarom begon zij vier jaar geleden als vrijwilliger bij buurtbemiddeling Charlois. ‘De opluchting die je voelt als een bemiddeling slaagt, daar doe ik het voor. Actief zijn bij Buurtbemiddeling is een fantastische vorm van vrijwilligerswerk.’

‘Buurtbemiddeling helpt echt’

Karin Feteris: ‘Als buurtbemiddelaar zorg je dat bewoners weer met elkaar praten. Zo ontstaat meer begrip waardoor buren samen naar een oplossing voor het probleem zoeken. Buurtbemiddeling helpt echt, na een geslaagde bemiddeling ga ik altijd voldaan naar huis. Voordat ik begon deed ik een basistraining. Ook heb ik de eigenschappen die je nodig hebt als buurtbemiddelaar. Je moet goed kunnen luisteren, openstaan voor mensen en geen vooroordelen hebben. Ik ga trouwens nooit alleen naar een bemiddeling maar altijd samen met een collega.’

Artikel in Stadskrant Charlois, 12 maart 2018

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden