De inclusiebrigade: vrijwilligers met ervaring helpen mensen in de wijk

25-04-2018

DOCK en Pameijer werken samen aan een prachtig project: de Inclusiebrigade. Dit zijn vrijwilligers die door middel van hun eigen ervaringen actief contact zoeken met mensen uit de buurt en signalen oppikken van kwetsbare buurtgenoten. Zij weten de mogelijkheden en verwijzen indien nodig door naar de juiste personen.

Het project is begonnen als pilot in de wijken Hoogvliet en Feijenoord. Pameijer trainde en coachte de brigadiers. DOCK begeleidde de brigadiers bij vroegsignalering en de koppeling aan het (professionele) wijknetwerk. We kunnen zeggen dat de pilot succesvol is gebleken. Er zijn veel (nieuwe) buurtbewoners bereikt en de brigadiers hebben zichzelf sterk ontwikkeld. We zijn in gesprek met de gemeente Rotterdam over de voortzetting van- en eventuele uitbreiding naar andere gebieden in Rotterdam.

Meer weten over de inclusiebrigade? Bekijk dan dit filmpje!

Neem voor meer informatie contact op met Barbara Terlouw.

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden