Nieuw vervoersinitiatief start in Meerwijk

19-04-2018

Vanaf half april is DOCK in samenwerking met de sociaal ondernemers Marieke Boon en Femke Nannes een shuttledienst gestart in Meerwijk. Dit busje gaat bewoners op aanvraag vervoeren. De shuttle rijdt voor iedereen die wel eens een ritje nodig heeft in en rondom de wijk. Het gaat om vervoer naar de dokter, de kapper of naar activiteiten in de buurt.

Niet voor iedereen is het even goed te doen om met regulier openbaar vervoer te reizen. Best lastig als je bijvoorbeeld niet makkelijk meer loopt of fietst en wel graag zelfstandig wilt reizen. Met de shuttle kun je korte afstanden overbruggen van deur tot deur, van een paar honderd meter tot maximaal twee á drie kilometer. Kosten: €1,50 tot €2,00 per rit.

Voor bewoners en door bewoners
De shuttle is een kleine elektrische wagen voor vier personen met een gemakkelijke lage instap. Een boodschappentas, rolstoel of rollator kan mee. Ook kan de shuttle voor de deur stilstaan om mensen in te laten instappen. De wagen rijdt met name voor mensen voor wie ander vervoer geen oplossing biedt. De shuttledienst gaat rijden met vrijwillige chauffeurs en een team van vrijwilligers die telefonisch de aanvragen in ontvangst nemen en inplannen.

Kleinschalig elektrisch vervoer is op allerlei plekken in het land in ontwikkeling. En met veel succes. Deze vorm van vervoer komt niet in de plaats van ander vervoer, maar is aanvullend aan het bestaande OV en taxivervoer.

 

 

Prijsvraag
Voor de shuttle is DOCK op zoek naar een mooie, positieve en herkenbare naam. U kunt uw ideeën aandragen via haarlemshuttle@gmail.com. Sluiting is 6 mei. Uit de inzendingen zullen de initiatiefnemers de mooiste naam kiezen. De winnaar krijgt een taart en een rittenkaart voor de shuttle. Wij zijn op zoek naar een naam die:

  • herkenbaar is en positief;
  • voor heel Haarlem gebruikt kan worden
  • die werkt voor jong en oud;
  • iets zegt over schoon, elektrisch vervoer

Doe mee!
Zowel voor de functie van chauffeur als ritplanner zijn wij op zoek naar enthousiaste mensen uit Schalkwijk om het team te versterken. We bieden een leuke vrijwilligersbaan op één of enkele dagdelen, contact met andere chauffeurs en ritplanners, veel waardering en ruimte voor eigen talent en ideeën. Heeft u interesse? Neem dan contact met ons op via shuttle.meerwijk@dock.nl of 023 – 543 60 46.

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden