Zaterdag 21 april: Groenmarkt Nieuwmarktbuurt

12-04-2018

Op zaterdag 21 april organiseert DOCK Amsterdam Centrum samen met de werkgroep Groenmarkt Stadshart een Groenmarkt.

U kunt er planten kopen van imkerij en kwekerij de Sleutel, kwekerij de Morgen, biologische tuinplantenkwekerij Paul Wiering, groenten van Botanische Tuin Zuidas, Wilde zaden de Bolderik, Oost Indische kers kweeksels en eenjarigen van de Regenboog groep.

Er zijn informatie kramen over de actie Nieuwmarkt Groen!, buurttuin Shaffy’s tuin, het5 PINTO huis verkoopt tuin- en kookboeken, het stadsdeel is aanwezig met planten en groen informatie, de Buurjongens komen met bijzondere tuinafscheidingen. DOCK heeft een informatiekraam van Buurtcentrum de Boomsspijker .

Er is koffie en thee, lekkere zelfgemaakte soep met brood door Haije Bouwman, lekkernijen van Ogentroost, en kinderactiviteiten van Gerbina.

Programma

12.00 uur excursie stadsnatuur met IVN gids Arend Wakker

12.30 uur Latin music van Veronica Castro en Hernan Ruiz

13.30 uur buikdansvoorstelling door buikdanslijn Shaheen

14.00 uur excursie stadsnatuur met IVN gids Arend Wakker

14.30 uur Zang en saxofoon door Marianne Segeler en Dikr Hooglandt

15.15 uur Koor Songlines treedt op

De Groenmarkt is de opvolger van de jaarlijkse geveltuinendag die vele jaren bestaan heeft.

De Groenmarkt is zaterdag 21 april van 11 tot 16 uur op het JW Siebbeleshof vlakbij de Nieuwmarkt (achter verzorgingstehuis de Flesseman).

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden