Kom je Verhalen Vangen met het ZID Theater?

02-05-2018

Vanaf donderdag 17 mei organiseren CentraM en DOCK in samenwerking met het ZID Theater, een culturele organisatie die in Amsterdam West haar sporen heeft verdiend met Community Art en als Performance Center, vijf workshopavonden. Samen met de andere deelnemers en onder begeleiding van het ZID Theater onderzoek je wat rijkdom voor jou inhoudt en hoe dit tot uiting komt in je dagelijks leven. Wat is de waarde van geld en materie in een tijdperk waarin het moeilijker is om uit te komen met je inkomen? Hoe staat dit in relatie tot thema’s als liefde, familie, vriendschap, wereld en geluk?

Uit de verhalen die ontstaan worden vanuit een theatrale insteek presentaties gemaakt die tijdens een feestelijke afsluiting op donderdag 21 juni in de Boomsspijker aan een publiek gepresenteerd gaan worden. Het ZID Theater helpt deelnemers niet alleen om hun verhaal goed onder woorden te brengen, maar als de deelnemers het willen kan het ZID Theater hen helpen voorbereiden op een goede presentatie van het verhaal. Hierbij mag je je eigen verhaal presenteren, maar je mag ook een verhaal presenteren van een andere buurtbewoner. Het kan eveneens zijn dat er een compilatie van persoonlijke verhalen gemaakt wordt. De eindpresentatie is voor familie, vrienden en kennissen van de deelnemers als ook voor bewoners uit de wijk en wordt afgesloten met een nagesprek.

Ben je door bovenstaande enthousiast geworden? Zou je graag mee willen doen? Dat komt goed uit. Wij zoeken nog een aantal deelnemers. Belangrijk is dat je op de genoemde data aanwezig kan zijn en dat je uit de Nieuwmarkt/Lastage buurt komt (postcodegebied 1011).

Heb je interesse om deel te nemen? Meld je voor 15 mei aan bij Dian Mekkes via dian.mekkes@centram.nl, of bel naar 020 5573338 / 06 470 235 54

BELANGRIJK
* Wanneer vinden de workshopavonden plaats?
17, 24 en 21 mei, 7 en 14 juni van 19.00u tot 21.00u.

Waar?
In de Boomsspijker:
Recht Boomssloot 52
1011 EC Amsterdam

Donderdag 21 juni worden de verhalen gepresenteerd in de theaterzaal van de Boomsspijker. Noteer deze data in je agenda. Meer informatie over deze feestelijke gelegenheid volgt!

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden