Kom lekker naar buiten!

03-05-2018

Op donderdag 3 mei organiseren DOCK en Stichting Ravottuh het 50-dingen evenement in de Groene Gordel van Hoogvliet. Een dag voor de jeugd om via speelse methoden kennis te maken met de natuur in Hoogvliet.

Het 50-dingen evenement borduurt voort op het 50-dingen boek wat DOCK in oktober 2017 in samenwerking met buurtbewoner Hans van Helden heeft uitgebracht. In dit boek staan 50-dingen in de natuur die je gedaan moet hebben vóór je twaalfde. Alle leerlingen uit groep 3 van de basisscholen in Hoogvliet kregen het boek.

In het Ruigeplaatbos, Park de Heerlijkheid en het Bonairepark kan de jeugd in de leeftijd van 4 t/m 16 jaar van 13:30 tot 16:00 uur gratis meedoen aan verschillende buitenspeelactiviteiten, zoals broodjes bakken boven een kampvuur, kriebelbeestjes zoeken en freerunnen. Deelnemende organisaties zijn onder andere de Scouting Hoogvliet, speeltuin Bonaire en de Rooftop Kings. Ook kun je bij het evenement het 50-dingen boek kopen.

Aanmelden is niet nodig. We verzamelen bij speeltuin Bonaire. Vanaf de speeltuin wijzen we iedereen de weg naar de activiteiten. Volg het evenement op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven: 50 dingen Hoogvliet.

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden