Week van de Ontmoeting

25-09-2018

Eenzaamheid komt veel meer voor dan je denkt, ook in je eigen vriendenkring. Maar liefst dertig procent van de Nederlanders is eenzaam en tien procent zelfs sterk eenzaam. Daarom wordt eind september in het hele land een speciale week gewijd aan het bekend maken van mogelijkheden om elkaar op diverse manieren te ontmoeten. In Haarlem hebben we heel veel van deze ‘ontmoetingsplaatsen’, zo blijkt tijdens deze ‘Week van de Ontmoeting’. Die wordt georganiseerd van 27 september t/m 6 oktober.

Programma
Kom kijken bij en meedoen met tientallen activiteiten en ontmoetingsplekken voor alle Haarlemmers! Diverse organisaties hebben voor deze week een speciaal activiteitenprogramma samengesteld waar iedereen elkaar gratis en vrijblijvend kan ontmoeten. Een van de thema’s van dit jaar is ontmoeten door kunst en cultuur. Kunst en cultuur als middel bij uitstek om de spiraal van eenzaamheid te doorbreken én om anderen te ontmoeten. Op het programma staan onder anderen de Buurtbios, De Grote Eenzaamheidshow, ontmoetingsdiners, Verhalenlunch, Museummatch en wandelingen door de buurt.

Feestelijke opening
Om de week feestelijk te starten, is er op donderdag 27 september (15:00 – 17:00 uur) een feestelijke opening bij Hart Haarlem. Hier krijg je een voorproefje van wat je die week kunt doen. Dat zijn onder meer filmpremière Buurtblik, Marisa Beretta (Dubbel Belicht), René van de Rijst (Verhalenhuis), optredens, informatie over diverse organisaties en activiteiten. Er is ook koffie ‘met lekkers’.

De week van de ontmoeting wordt mogelijk gemaakt door o.a. Haarlem Effect, DOCK, Stem in de Stad, Leger des Heils, Ontmoetingskerk, Verhalenhuis, Het Dolhuys, de Bibliotheek, Selimiye Moskee, Hart-Haarlem, BUUV, SIG, Roads.

Het volledige programma van de Week van de Ontmoeting staat per stadsdeel op haarlemontmoet.nl

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden