DOCK

Zwerfvuil prikken met een praatje in Boerhaavewijk

maandag, april 13, 2020

Geïnspireerd door de oproep van de Groene Lobby in Haarlem om bij te dragen aan een schonere wereld, trokken Dineke Schoofs en Kim Menzo er op donderdag 9 april 2020 op uit. Met prikstok en vuilniszakken. Ook hadden ze een tas vol met flyers en kleurplaten.

Kim en Dineke werken beiden voor een van de Sociaal Wijkteams in Haarlem Schalkwijk. Tijdens het vuil prikken hadden ze kleine gesprekken met kinderen, volwassenen en ouderen in de buurt.

Dineke: ‘Het was prachtig weer, de zon liet zich de hele dag zien. Voor ons was het prikken ook een mooie manier om met buurtbewoners in gesprek te komen. En te horen hoe ‘t met hen gaat in deze coronatijd. Ook al zijn de wijkcentra nu dicht, de mensen van het Sociaal Wijkteam en van DOCK Haarlem zijn er voor de mensen die dat nodig hebben. We deelden onze flyers uit waarop veel mogelijkheden staan voor ouderen en kwetsbare mensen. Voor een praatje of hulp, voor bijvoorbeeld de boodschappen of klusjes rondom het huis. Zo hebben we mensen op nieuwe ideeën gebracht. Ze staan er niet alleen voor.’ Voor de kinderen legden ze kleurplaten in de speeltuin bij wijkcentrum De Ringvaart.