DOCK

Ik verlang naar een echte knuffel….

woensdag, april 15, 2020

Voor ouderen in Utrecht die zelfstandig thuis wonen is het een zware tijd. Waar de een zich prima weet te vermaken, kruipt voor de ander de dag voorbij. Het gevoel van eenzaamheid versterkt door nauwelijks contact met andere mensen. Sommigen gaan nog zelf boodschappen doen, anderen durven dat niet. Als er buiten een wandelingetje wordt gemaakt, lopen mensen met een grote boog om hen heen. Dat is logisch, maar de behoefte aan een gewoon kletspraatje is groot. Helaas durven veel buurtgenoten ook niet meer een gezellig gesprekje aan te gaan.  
 
In Hoograven wordt er zeer veel burenhulp geboden aan ouderen. Er zijn veel mantelzorgers actief, zij vangen veel op. Hulpvragen zijn mede daardoor niet altijd zichtbaar. Toch zijn er nieuwe ‘matches’ gemaakt door Burennetwerk Utrecht Zuid, via de Whatsappgroep Samen voor Hoograven en via Coronahelpers.nl van de vrijwilligerscentrale. De hulp voor ouderen bestaat uit het doen van boodschappen door buren en vrijwilligers, gezinnen die een extra warme maaltijd koken voor hun oudere buurtgenoten en een telefoongesprek om het gevoel van eenzaamheid wat te verzachten. 
 
Zoveel naastenliefde en burenhulp is fantastisch, maar de meeste ouderen verlangen naar het moment dat ze hun clubje weer zelf kunnen bezoeken. Wat zullen we een knuffels uitdelen als het zover is!  

 
Tamara Leguit  
Sociaal makelaar Hoograven  

#corona #ouderen #Hoograven