DOCK

Noordoost blijft in contact

donderdag, april 16, 2020

De coronauitbraak legt mooi bloot hoe bereidwillig wijkbewoners van Noordoost zijn om een ander te helpen. Veertig mensen melden zich om buurtgenoten die nu kwetsbaar zijn of in de zorg werken, te helpen. Zij melden zich direct na de oproep van DOCK Utrecht in verband met de maatregelen rondom het coronavirus.   
 
Ook bewoners die hulp nodig hebben, wisten ons team te vinden. Een greep uit de hulpvragen die bij ons terecht zijn gekomen: boodschappenhulp, hulp bij het weggooien van het vuil, het instellen van de mobiele telefoon en telefonisch contact in verband met het tegen gaan van eenzaamheid.  

Doordat er zoveel mensen zijn die willen helpen, konden de sociaal makelaars van ons team in een dag al matches maken. Bewoners hielpen ook mee met het verspreiden van flyers in de wijk waarop staat waar men terecht kan als er hulp nodig is. Het is heel mooi om te zien hoe zich dit ontwikkelt.  

We waarderen deze inzet enorm. Team Noordoost stuurde deze hulptroepen een bedankje. 

Fotobijschrift: 
Fianne Stroeken uit Noordoost doet boodschappen voor een wijkbewoner én heeft geholpen bij het verspreiden van onze flyers.