DOCK

Coronavirus: de actuele maatregelen van DOCK

donderdag, mei 14, 2020

Update 14 mei 2020

DOCK werkt toe naar een gefaseerde en verantwoorde openstelling van onze 90 locaties: de Huizen van de Wijk, de wijkcentra, jongerencentra en de speeltuinen. Om in de 1,5 meter samenleving de veiligheid en preventieve maatregelen in onze locaties en in contacten met bewoners te borgen, heeft DOCK richtlijnen opgesteld. Deze richtlijnen zijn gebaseerd op de maatregelen van de Rijksoverheid en de richtlijnen van het RIVM. De daadwerkelijke (gedeeltelijke) opening van locaties doen we in nauw overleg met de gemeentes waarin we werkzaam zijn: Amsterdam, Haarlem, Hellevoetsluis, Rotterdam, Schiedam, Utrecht, Zandvoort en Zaanstad.

Onze sociaal werkers werken samen met vrijwilligers, huurders en ook de bewoners uit de wijk en geven met elkaar uitvoering aan de richtlijnen. Zo houden we het deze coronatijd met elkaar vol. We bedanken iedereen voor het meewerken en wensen iedereen mooie ontmoetingen toe. Als er nieuwe ontwikkelingen zijn die over deze richtlijnen gaan delen wij dit.  

Bereikbaarheid wijkcentra en Huizen van de Wijk 
Onze besluiten over het openhouden of sluiten van onze locaties nemen we in nauw overleg met de gemeenten waarin we werken.

Groepsactiviteiten of -bijeenkomsten
Deze gaan voorlopig helaas niet door.

We zijn er voor je
Onze sociaal werkers en jongerenwerkers werken gewoon door en doen zoveel mogelijk hun best om in contact te blijven met je. Door gesprekken op straat, telefonisch of online. We ontwikkelen met onze partners nieuwe initiatieven om mensen die dat nodig hebben, te bereiken en te ondersteunen.

RIVM
DOCK houdt zich aan de richtlijnen van het RIVM. Wie verkouden is of koorts heeft, blijft thuis. We gaan tijdelijk niet meer op huisbezoek bij ouderen of mensen met een kwetsbare gezondheid. Als er aanvullende maatregelen komen informeren we iedereen die daarvan op de hoogte moet zijn.