DOCK

Ons werk in deze tijd

vrijdag, mei 1, 2020

Corona heeft het sociaal werk op zijn kop gezet. De afgelopen weken hebben de welzijnsorganisaties alles op alles gezet om zoveel mogelijk van het werk voort te zetten. Vanuit huis en ook nog steeds op straat. Juist nu moeten de mensen in kwetsbare posities op ons kunnen rekenen. We zijn maximaal online, zoeken contact met kwetsbare jongeren en ouderen, in Amsterdam is er Voor elkaar in Amsterdam, in Zaanstad draaien de Sociale Wijkteams door en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Bijzonder is het gemak waarmee welzijnsorganisaties, partners en gemeente elkaar weten te vinden nu dat echt nodig is. Iets om vast te houden nu we invulling moeten gaan geven aan de versoepeling van de maatregelen voor de jeugd onder 18 jaar en we daarna ons werk naar verwachting voorlopig in de 1,5 m samenleving moeten doen.

In onze nieuwsbrief vertellen we als DOCK over ons werk in Amsterdam en Zaanstad in deze tijd.