DOCK

Digitaal sterkere ouderen

dinsdag, juni 30, 2020

“Het digitale tijdperk is niet altijd gemakkelijk” vertelt Sophie de Bruyn, “maar als je die angst overwonnen hebt, zal je merken dat het fijn is om de controle terug te krijgen.” Sophie is cursusleider van Klik en Tik, een cursus die ze in een van de wijkcentra van DOCK Haarlem aan ouderen geeft.

NH-nieuws maakte een mooie, korte reportage hoe ouderen hun best doen om digitaal sterker te worden. Digitaal Sterk! is in Haarlem de overkoepelende naam van het ondersteuningsaanbod speciaal voor ouderen. En is mogelijk dankzij de inzet van vele vrijwilligers. Digitaal Sterk! is een samenwerking tussen onze collega organisatie Haarlem Effect, de bibliotheek en DOCK Haarlem.

“Wat moet je met die ouwe mensen?” De 82 jarige Wil Hoeboer lacht er maar om maar vindt ook dat ze niet meer moet zeuren. Weg met de angst en leren hoe je met een computer kunt werken. Bekijk de reportage met Wil en Sophie in de hoofdrol.

Meer informatie?
Bel of mail Irma Hoorn, projectleider Digitaal Sterk! vanuit DOCK Haarlem, T: 088 – 855 5416 / ihoorn@dock.nl