DOCK

Gezinsaanpak

donderdag, juni 18, 2020

In Rotterdam heeft een op de vijf kinderen te maken met armoede. Soms zijn er ook andere zorgen in een gezin. Bijvoorbeeld over gezondheid, wonen of de ontwikkeling van de kinderen.

In Bospolder-Tussendijken, Crooswijk en Tarwewijk kan een gezin hulp krijgen van een gezinsondersteuner. Zo is Marieke één van de gezinsondersteuners in de Tarwewijk en Latysha in Bospolder-Tussendijken. Latysha vertelt: ‘Ouders kunnen mij bellen of appen als ze een grote of kleine vraag hebben. Bijvoorbeeld over een moeilijke brief. Of als er meer hulp nodig is, bijvoorbeeld met geldzaken. Stress over geld is een goede reden om hulp te zoeken. Dat is niet makkelijk, maar het helpt echt. Ik heb veel respect voor mensen die om hulp vragen!’

Meer rust in het gezin
Door zorgen of problemen in een gezin kunnen ouders en kinderen veel stress ervaren. Soms doen kinderen daardoor niet mee met sport, of halen ze lagere cijfers op school. Hierdoor hebben ze minder kans op een gezonde, succesvolle en gelukkige toekomst. Door de geldzorgen in een gezin te verminderen, ontstaat er meer rust. Ouders kunnen zich dan bezighouden met de ontwikkeling van hun kind.

Een fijne toekomst
De gemeente Rotterdam (Frontlijn), Wmo Radar en DOCK werken samen om kinderen meer kansen te geven. Dit doen ze samen met onder andere scholen, hulporganisaties, huisartsen en andere organisaties in de wijk. Een gezin krijgt maximaal 1,5 jaar hulp van een gezinsondersteuner. Samen werken ze aan een fijne toekomst voor het hele gezin.

Ouders kunnen contact met hen opnemen door te bellen, te appen of te mailen.

Wie zijn de gezinsondersteuners in Crooswijk?

Wie zijn de gezinsondersteuners in Tarwewijk?