DOCK

In memoriam Alex Capocchi

dinsdag, juni 16, 2020

Afgelopen dinsdag 9 juni 2020 kregen we het droevige bericht dat een van onze vrijwilligers, Alex Capocchi, ’ s nachts is overleden. Hij werd 63 jaar.

Alex was in 2013 een van de eerste vrijwilligers bij de Formulierenbrigade van Kontext, later DOCK Haarlem. Hij was er trouw iedere week. Zijn passie om mensen te helpen, het tonen van medeleven en het intens opmerken van onrecht, maakte hem een gewaardeerd lid van het team en van de organisatie.

Alex werkte samen met de Sociaal Raadslieden en hielp regelmatig mee met extra klussen. Hij wist veel van de belastingtechnische kant van ondernemen en spijkerde ook onze kennis bij. Alex had een geweldige talenknobbel. En met plezier trad hij dan op als tolk. En hij zette graag zijn tanden in het eenvoudiger maken van taalkundig ingewikkelde formulieren.

Met het nodige geduld, kwam hij altijd weer met frisse energie binnenstappen om aan de slag te gaan. Hij was geïnteresseerd, kenden velen bij naam en hield ervan om even binnen te lopen voor een praatje.

Toen we in 2018 met de Werkplaats Stop de Schulden startten, was Alex ook van de partij. De klanten met wie hij werkte gaven hem direct hun vertrouwen.

De collega’ s, vrijwilligers en klanten gaan deze trotse, mooie en eigenwijze man missen. Wij wensen zijn kinderen Emma en Vincent, familie en vrienden veel sterkte met het verlies.

Op vrijdag 12 juni 2020 is in besloten kring afscheid genomen van Alex. Wie een herinnering aan hem wil delen of de familie wil condoleren: www.westervelduitvaartzorg.nl/condoleren

Team Sociaal Raadslieden en de vrijwilligers van de Formulierenbrigade en Stop de Schulden DOCK Haarlem