DOCK

Stapsgewijze openstelling van Huizen van de Wijk in Rotterdam

donderdag, juni 18, 2020

DOCK werkt toe naar een stapsgewijze en verantwoorde opening van onze locaties. We wegen iedere stap zorgvuldig af voor de veiligheid van zowel onze medewerkers als van de wijkbewoners. Op 1 juni zijn we in Rotterdam voorzichtig gestart met de openstelling van de Huizen van de Wijk. We zijn blij dat we wijkbewoners langzamerhand weer fysiek kunnen ontmoeten. Hieronder vind je het overzicht van de richtlijnen tot nu toe:

Kinderactiviteiten
Onze activiteiten voor kinderen t/m 12 jaar gaan weer van start.

Spreekuren voor individuele hulpvragen, aanmeldingen, intakegesprekken
De individuele spreekuren gaan weer van start, maar alleen op afspraak. Zonder afspraak binnenkomen is niet mogelijk. We proberen nog steeds zoveel mogelijk telefonisch of digitaal te doen. Voor de veiligheid van onze medewerkers en wijkbewoners bellen wij van tevoren op om na te gaan of er geen corona gerelateerde klachten zijn. Heb je een afspraak met een van onze professionals in een Huis van de Wijk? Kom dan alleen.

Activiteiten voor volwassenen
Per Huis van de Wijk bekijken we vanaf 15 juni de mogelijkheden voor de start van onze activiteiten voor volwassenen. Hierbij geldt: voor alle activiteiten is vooraf aanmelden verplicht. Zonder afspraak binnenkomen is niet mogelijk.

We hanteren de volgende regels van het RIVM:

  • Maximaal 30 personen in het Huis van de Wijk (exclusief medewerkers).
  • Als een hulpvraag telefonisch/ digitaal afgehandeld kan worden heeft dat onze voorkeur.
  • Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen.
  • Was zoveel mogelijk je handen.
  • Schud geen handen.
  • Mensen met verkoudheidsklachten zoals koorts, benauwdheid, hoesten, niezen blijven thuis.

Benieuwd naar ons activiteitenaanbod in jouw wijk?
Neem contact op met het Huis van de Wijk in jouw buurt voor meer informatie. De contactgegevens vind je op deze pagina.

De openstelling van de Huizen van de Wijk blijft stapsgewijs en voorzichtig. Wij houden goed in de gaten hoe de activiteiten verlopen. Als er nieuwe ontwikkelingen zijn die over deze richtlijnen gaan delen wij dit op onze website.