DOCK

In het jeugdjournaal: Kinderen Haarlem Oost verdienen zakgeld in de zomervakantie

vrijdag, juli 10, 2020

‘Verse kauwgom, vers uitgespuugd.’ en: ‘Bah, sigaretten, vind ik zo vies.’ Op donderdag 9 juli verdween er heel wat afval van de straat in de lichtblauwe vuilniszak. Een groepje kinderen uit Haarlem Oost werkte onder leiding van Tewatha Muller, jongerenwerker, DOCK, in de wijk om ‘de natuur wat mooier te maken’. En om € 2,50 te verdienen.

In de regen
Echt lekker weer om twee uurtjes in de wijk te werken was het niet; het regende de hele middag. Maar dat maakte de kinderen niet uit. Ze vonden het leuk om te doen. En, ze krijgen er, aan het einde van de schoolvakantie zakgeld voor. Clean-up is een van de activiteiten van het zakgeldproject dat jongerenwerk DOCK Haarlem samen met de Diaconie bedacht en uitvoert, en in samenwerking met Speeltuin Kindervreugd van Haarlem Effect.

Op televisie
Tamara Seur, presentator NOS jeugdjournaal liep mee. Met haar collega’s maakte zij er een mooi item van. Klik op de afbeelding om het item te bekijken:

Meer informatie over het zakgeldproject?
Tewatha Muller, jongerenwerker DOCK Haarlem vertelt er graag meer over. Bel: 088 855 5815 of mail temuller@dock.nl