DOCK

Lancering rekentool in samenwerking met sociaal raadsvrouw DOCK

maandag, juli 6, 2020

Stel, je hebt een bijstandsuitkering en je vindt werk. Dat is fijn! Je hebt dan vast ook vragen over wat je gaat verdienen en wat dat betekent voor de hoogte van de toeslagen die je ontvangt. Of, wat je moet doen om ervoor te zorgen dat je achteraf geen toeslagen hoeft terug te betalen.

Sinds 30 juni kun je dat berekenen met de nieuwe rekentool van het NIBUD, de ‘vanuitkeringnaarwerk-berekenaar’.
We zijn er trots op dat Danielle Beevendorp, sociaal raadsvrouw van DOCK Haarlem, deze rekentool mee hielp ontwikkelen.

Zij en haar collega’s, de sociaal raadslieden, zijn experts op het gebied van financieel-technische vragen. Zij bieden bewoners uit Haarlem en Zandvoort gratis juridische en financieel advies over uitkeringen, schulden, beslagleggingen, belastingen, toeslagen en wetten en regels.

Danielle: ‘Ik vond het wel een eer dat ik gevraagd ben om mee te denken. Het is fijn dat die rekentool er nu is. We kunnen nog sneller adviseren, omdat we samen met onze client die tool gebruiken. Je weet snel waar je aan toe bent en dat geeft inzicht, overzicht en rust in je hoofd. Je kunt dan gaan voor je nieuwe baan.”

Dinsdag 30 juni was de lancering van de rekentool. Via ZOOM. En met het promotiefilmpje. En wie zien we daar? Juist! Onze Danielle?