DOCK

Kick off Lief & leedstraten Haarlem Schalkwijk

donderdag, augustus 20, 2020

Een kraampakket bij een geboorte, een bloemetje voor een nieuwe bewoner, een kaartje bij ziekte of bij verlies van werk dat net het verschil maakt. Hoe fijn is het als je aandacht van je buren krijgt bij bijzondere gebeurtenissen.
Sinds begin augustus zijn er in Haarlem Schalkwijk zes officiële ‘Lief & leedstraten’. In zo’n straat krijgt een ‘gangmaker‘ de beschikking over een kleine spaarpot, de lief- en leedpot. Samen met een klein groepje buren zorgen zij voor de attenties bij lief en bij leed.

Enkele sociaal werkers van DOCK namen in Haarlem het initiatief om de Lief & leedstraten te organiseren. Als het aan hen en aan onze collega’s van Haarlem Effect ligt, groeit dat aantal binnen een jaar uit naar 50 Haarlemse Lief & leedstraten door de hele stad. Zo komen er vele straat- en flatnetwerken die elkaar helpen en buren een hart onder de riem steken bij belangrijke gebeurtenissen. Die vele zorgzame ogen en oren in de buurt en maken het gemakkelijker om contact te krijgen en je verbonden te voelen met buren.

Kick-off
Wethouder Marie-Thérèse Meijs deed de aftrap op de Laan van Berlijn in Haarlem Schalkwijk op donderdag 6 augustus. Zij onthulde het logo en deelde de eerste zes lief- en leedpotjes uit aan de gangmakers van de deelnemende straten.

Haarlem 105 was erbij en maakte er weer een mooie reportage van. Klik op het logo* hieronder om de reportage te zien.


Gangmaker worden?
Woon je in Haarlem en wil je ook gangmaker worden voor jouw straat? Neem dan contact op met een van de initiatiefnemers van DOCK Haarlem: Susanne de Smit – van Leeuwen, projectleider samenlevingsopbouw, T: 088 855 5407 of mail svleeuwen@dock.nl.

En volg de ontwikkelingen van de Lief en Leedstraten op Instagram: liefenleedstratenhaarlem

* ontwerp logo door Sabine Sabelis van Oinkoinkproducties