DOCK

Indische buurttuin Haarlem Noord feestelijk geopend

dinsdag, september 22, 2020

Van versteende vlakte naar groene oase: zaterdag 19 september 2020 is de Indische Buurttuin in Haarlem Noord feestelijk geopend. Vele buurtbewoners, vrijwilligers en organisaties werkten mee om dit te realiseren. Meer dan 1100 grijze stoeptegels sjouwden ze uit de tuin. Beplanting kwam ervoor terug. En mooie gesprekken, ontmoeting, plezier en vlinders!
De Indische Buurttuin is te vinden achter wijkcentrum De Horizon aan de Ambonstraat 2.

Marcel Smeenk, opbouwwerker in Haarlem Noord: “Ik zet me in om samen met buurtbewoners en organisaties buurten te verbeteren. Het idee om van het betegelde plein een gemeenschappelijke groene buurttuin te maken bleek een schot in de roos.” Lees in ons jaarverslag 2019 het interview met Marcel over het plan en realisatie van de deze tuin.

Zijn collega Antsje Zeldenrust presenteerde de feestelijke opening: “Kom ook eens een kijkje nemen. We zijn als buurt hartstikke trots op deze tuin, waar enthousiaste bewoners al diverse creatieve workshops voor kinderen hebben gegeven.”

Het Haarlems Dagblad publiceerde een tof artikel over de buurttuin en de opening: