DOCK

Meer leren over gezond eten, bewegen en leven?

dinsdag, september 1, 2020

Dan is Expeditie JIJ misschien wel wat voor jou! In een traject van 13 weken leer je alles over gezond eten en leven. Na de bijeenkomsten weet je meer over gezonde voeding, lekker in je vel zitten en leer je beter naar je lichaam luisteren. Begin oktober starten we met een nieuw traject in West en Nieuw West dus meld je snel aan!

Wat houdt het in?

 • Expeditie JIJ is een project voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Je leert alle in’s & outs over gezonde voeding, actief bewegen en gezond leven.
 • Het project duurt 13 weken. Iedere week volg je een bijeenkomst van 2 uur. Samen met andere jongen ontdek je een gezonde levensstijl die bij jou past.
 • Het eerste uur van de bijeenkomst leer je over gezonde en ongezonde voeding door een voedingsdeskundige. Ook wordt aandacht besteed aan zelfvertrouwen, opkomen voor jezelf en talenten. Dit doe je met behulp van een coach. Tijdens deze lessen worden allerlei leuke oefeningen, opdrachten en rollenspellen gedaan die je alleen of met de groep gaat doen. 
 • Het tweede uur ga je sporten met een sportinstructrice. Je gaat aan de slag met oefeningen om je conditie en spierkracht te verbeteren.  
 • Er zijn twee ouderbijeenkomsten. Je ouders/verzorgers krijgen dan meer informatie over hoe ze jou kunnen helpen bij het gezonder eten, meer bewegen en gezonder leven.  

Expeditie JIJ in 8 stappen:

 1. Je start met een kennismakingsgesprek zodat je weet wat je gaat doen. Je kunt al je vragen stellen aan de coördinator van het project. 
 2. Daarna word je uitgenodigd voor een introductie les, die je samen met de anderen jongeren die zich hebben aangemeld volgt.  
 3. Vervolgens start het traject van 13 weken, iedere week heb je een bijeenkomst van 2 uur. 
 4. De bijeenkomst wordt na schooltijd op gepland; eind van de middag/ begin van de avond.
 5. Tijdens de schoolvakanties gaat het gewoon door
 6. Na afloop van de 13 weken is er een maand later nog 1 terugkomdag  
 7. Het traject is helemaal gratis! Je betaalt alleen een borg van 25 euro. Die krijg je terug als je minimaal 10 keer aanwezig bent geweest van de 13 keer. 
 8. Tijdens Expeditie JIJ kijken we samen wat voor sport of bewegingsactiviteit na het traject bij je past. Wij zoeken een geschikte sportclub/ activiteit voor je. 

Aanmelden en meer:

 • • Het nieuwe traject van Expeditie JIJ in stadsdeel Noord start maandag 12 april. Je kan t/m 20 april instromen. De bijeenkomsten zullen op de maandag plaatsvinden van 17:00 tot 19:00 uur in Huis van de Wijk de Banne.

Heb je vragen? Wil je meer informatie en/of je direct aanmelden?  
Dit kan bij de projectleiders van DOCK: 

Aude Logger
email naar: alogger@dock.nl
of bel of stuur een app naar 06 41 59 73 73

Esmee de Wit
e-mail: edwit@dock.nl 
of bel of stuur een app naar 06 30 96 65 72