DOCK

Coronavirus: de actuele maatregelen van DOCK

woensdag, oktober 14, 2020

Onze locaties; de wijkcentra, Huizen van de Wijk, jongerencentra en de speeltuinen, blijven open en zijn coronaproof ingericht. We blijven in nauw overleg met de gemeentes waarin we werkzaam zijn: Amsterdam, Haarlem, Hellevoetsluis, Rotterdam, Schiedam, Utrecht, Zandvoort en Zaanstad.

Met elkaar houden we het vol
We vragen iedereen, DOCK-ers, stagiaires, vrijwilligers, huurders en natuurlijk de bewoners om zich te houden aan de coronarichtlijnen. Zo blijft het voor iedereen veilig elkaar te ontmoeten. De activiteiten gaan door onder voorwaarden. Samen zijn we verantwoordelijk voor het naleven van de (nieuwe) maatregelen die gelden vanaf 14 oktober 2020:

 • (Nieuw) De bar is dicht, we verkopen geen consumpties meer;
 • (Nieuw) Kookactiviteiten kunnen niet doorgaan. Afhalen en laten bezorgen kan wel;
 • (Nieuw) Sporten vanaf 18 jaar is toegestaan mits onderling 1,5 meter afstand; er mogen maximaal 4 personen samen sporten.
  Voor individuele binnensporten geldt maximaal 30 personen per ruimte op 1,5 meter afstand.
  Voor individuele buitensporten geldt maximaal 4 personen per groepje (exclusief instructeur). Er mogen meer groepjes naast elkaar sporten zolang er meer dan 1,5 meter tussen de groepjes zit. En zolang er een duidelijke afbakening is van de verschillende groepjes en zij niet mengen;
 • We adviseren een mondkapje bij binnenkomst en bij ‘loopbewegingen’;
 • Maximaal 30 personen per ruimte, afhankelijk van de grootte van de ruimte;
 • Onze sluitingstijden zijn in overeenstemming met die van het horecabeleid: we sluiten onze locaties om 22:00 uur. Vanaf 21:00 uur laten we geen nieuwe bezoekers meer toe;
 • Bij binnenkomst: we registreren contactgegevens (voor eventueel bron- en contactonderzoek GGD) en vragen naar de gezondheid;
 • We houden ons aan de 1,5 meter afstand, hygiënevoorschriften en naar binnen op afspraak.

Mondkapje op
We roepen alle medewerkers, vrijwilligers en bezoekers vanaf 13 jaar en ouder op een mondkapje te dragen bij binnenkomst en bij het lopen door de locatie. Zit je op een vaste plek (en op 1,5 meter afstand) dan mag het mondkapje af.

We zijn er voor je
Onze sociaal werkers en jongerenwerkers werken gewoon door en doen zoveel mogelijk hun best om in contact te blijven met je. Door gesprekken op straat, telefonisch en online. En door een-op-een-gesprekken en activiteiten op locatie op afspraak.

RIVM
DOCK houdt zich aan de richtlijnen van het RIVM. Wie verkouden is of koorts heeft, blijft thuis. Als er aanvullende maatregelen komen informeren we iedereen die daarvan op de hoogte moet zijn.

Samen zijn doen we op afstand. We wensen iedereen mooie ontmoetingen en een goede gezondheid toe.