DOCK

Dichtbij op afstand

vrijdag, oktober 2, 2020

Op creatieve wijze brengen we mensen samen. Onze professionals zetten zich in voor bewoners op allerlei gebieden. In kader van de Week van Eenzaamheid (1 t/m 8 oktober) staan we stil bij een van de belangrijkste doelen. Verbinding is het sleutelwoord. In alle regio’s waar we actief zijn, worden activiteiten georganiseerd voor bewoners in samenwerking met onze partners in de gebieden, zoals:

  • Een heerlijke warme lunch verzorgen we in Huis van de Wijk Arcadia, Hillegersberg-Schiebroek Rotterdam, van maandag 5 tot en met donderdag 8 oktober 12:00-13:30 uur;
  • De eat and meet jongerenclub in Haarlem brengen we extra onder de aandacht. Jongeren kunnen elke eerste en derde donderdagavond van de maand (16:30-20:30 uur in wijkcentrum Alleman) samen heerlijke gerechten bereiden en natuurlijk zelf nuttigen;
  • In Amsterdam-Centrum Oost en stadshart gaan we met een bakfiets de buurt rond. Dagelijks staan we klaar met een kop verse koffie met buurtbewoners het gesprek aan te gaan. Je herkent ons aan het DOCK-logo en staan open voor ieder gesprek;
  • In samenwerking met UMC Utrecht organiseren we op donderdagmiddag 8 oktober het DNO-dialoog met bewoners van de wijk Utrecht Terwijde (10:00-12:00 uur in buurcentrum Hof ’t Spoor);
  • In Hoogvliet Rotterdam steken we de ‘creatieve’ handen uit de mouwen met bloemschikken (donderdag 1 oktober in de Blaauwe Zalm) en schilderactiviteiten op maandag 5 oktober (14:00-16:00 uur in de Zevensprong) en dinsdag 6 oktober (14:00-16:00 uur in de Blaauwe Zalm);
  • Tijdens de week van de eenzaamheid  willen we zo veel mogelijk kaarten versturen naar bewoners. Om een ieder een glimlach te bezorgen. Elke dag op bepaalde tijdstippen liggen pen en papier klaar in diverse wijkcentra, de buurtwinkel en bij het Informatiepunten Haarlem Samen;
  • In Amsterdam Centrum-West organiseren we iedere woensdag en donderdagochtend standaard een koffie inloop en een ontmoetingstafel. Doel is om nieuwe contacten op te doen. Iedereen is welkom op gepaste afstand, van jong tot oud in het gezelligste Huis van de Buurt Het Claverhuis, middenin de Jordaan.

Uiteraard houden we ons strikt aan de coronaregels en alle activiteiten zijn erop ingericht om veilig elkaar te ontmoeten. Let op: Check goed of de activiteiten doorgaan i.v.m. met de extra coronamaatregelen.