DOCK

High Tea Nationale ouderendag 2020: ook aandacht voor de thuisblijvers

maandag, oktober 5, 2020

Jaarlijks is er op de eerste vrijdag van oktober de Nationale Ouderendag. Midden in de Week tegen Eenzaamheid.
Projectleiders ouderenwerk, Veerle Sterke, Anouk Bliek en Susanne de Smit, wilden deze dag een bijzonder tintje geven. In coronatijd is het juist van belang om aandacht te hebben voor elkaar. Zij organiseerden daarom met collega’s in wijkcentrum De Wereld aan de Laan van Berlijn 1 in Haarlem, voor ouderen uit Schalkwijk een High Tea. Genieten van lekkers en gezelligheid. En natuurlijk coronaproof, dus in twee shifts om binnen de toegestane 30 personen te blijven.

Haarlem 105 was erbij en maakte een mooie reportage van vier minuten. Wie kijkt, ziet hoe de deelnemers genieten. En meedoen met het bijzondere tintje: een kaartje schrijven voor iemand die er niet bij kan zijn. Ook mochten zij een wens op kaartje zetten. Gouden Dagen brengt een van de gevraagde wensen in vervulling.

De High Tea werd georganiseerd samen met: Gouden Dagen Haarlem & Heemstede, Turquoise, Zorgbalans en het Nationaal Ouderenfonds.

Meer informatie?
Anouk Bliek, T: 088 855 5759
Veerle Sterk, T: 088 855 5417