DOCK

Jeugd van toen ontmoet jongeren van obs De Klimroos

maandag, oktober 12, 2020

Leerlingen van obs De Klimroos vragen oudere wijkbewoners het hemd van het lijf tijdens een online videogesprek in de Kinderboekenweek.

Vanuit twee vrijwel identiek ingerichte kamers met spullen van vroeger, een Perzisch tapijt, een koffiemolen, een kruik, werden de gesprekken op afstand van elkaar gevoerd. Een kamer, met een aantal leerlingen uit de groepen 7 en 8, bevond zich bij obs De Klimroos en de andere ingerichte kamer was bij Buurtcentrum Bij de Buren. Hier hadden de oudere wijkbewoners plaatsgenomen achter de computer.
Er ontstond een levendig gesprek, op afstand maar toch nabij, tussen de jongeren van nu en de jeugd van toen. De leerlingen waren nieuwsgierig naar de school van vroeger en of ze toen een uniform aan moesten. Maar ook naar hoe de huizen er vroeger uitzagen. De kinderen vonden het soms gek om te horen dat de ouderen vroeger buiten in de tuin naar de wc moesten. Ook de wijkbewoners wilden de verhalen en de hobby’s van de kinderen graag horen en vinden het contact voor herhaling vatbaar!

Dit alles vond plaats op woensdag 7 oktober tijdens de jaarlijkse kinderboekenmarkt waarbij het thema En Toen! van de landelijke Kinderboekenweek volop de aandacht had. Er wordt teruggekeken op een geslaagde gezamenlijke activiteit van de partners van Brede School De Klimroos: DOCK, Partou, Spelenderwijs Samen en obs De Klimroos.