DOCK

Pilot in Rotterdam: bezorgers van PostNL geven signalen over eenzaamheid door aan sociaal werk

vrijdag, oktober 2, 2020

Pakketbezorgers van PostNL in de Rotterdamse wijk Schiebroek-Hillegersberg kunnen voortaan een melding doen als zij tijdens hun bezorgronde eenzame Rotterdammers signaleren. Het gaat om vijftien daarvoor geïnstrueerde pakketbezorgers, die op vrijwillige basis melding kunnen doen.

Vooral bezorgers van medische hulpmiddelen en zorgpakketten komen weleens eenzaamheid tegen. Daarom start PostNL samen met de gemeente en DOCK een proef met het melden van eenzaamheid door pakketbezorgers.

De pilot loopt van september tot en met december in Hillegersberg-Schiebroek. Als chauffeurs denken dat iemand eenzaam is, kunnen ze hun zorgen doorgeven via een sms of whatsapp-bericht bij welzijnsorganisatie DOCK. DOCK pakt daarna volgens de juiste privacyregels de meldingen op. Zij gaan binnen 48 uur naar het adres om te kijken of iemand echt eenzaam is en of er een vervolgactie nodig is.

De bezorgers zijn niet verplicht om signalen te melden. ‘Het uitgangspunt is hun eigen behoefte. We geven ze alleen een plaats om hun zorgen met vertrouwen neer te leggen.’

Meer informatie over deze pilot? Klik op deze link.