DOCK

3000 gratis planten voor Rotterdammers als hart onder de riem tijdens de coronapandemie

vrijdag, november 13, 2020

Afgelopen donderdag hebben Wmo Radar, DOCK, Humanitas, Laurens, Thuishulp Rotterdam, SOL, Passie in Zorg, Super Actief en Buurtwerk ruim 3000 plantjes langs zorgverleners, kwetsbare bewoners en ouderen gebracht. De plantjes zijn door Green Partners beschikbaar gesteld om Rotterdammers in tijden van corona een hart onder de riem te steken. Trevvel heeft met 10 bussen deze plantjes naar de diverse organisaties gebracht. “De Covid-19 pandemie vergt van ons allen flexibiliteit, geduld en resulteert helaas soms ook in eenzaamheid. Wij hopen op deze ludieke manier een beetje extra aandacht en vrolijkheid bij de mensen te brengen”, aldus Jeroen Meerman van Green Partners.

Vorig jaar zijn Green Partners, Trevvel, en de Coalitie Erbij Rotterdam de bloemenestafette gestart.  Iedere Rotterdamse welzijnsorganisatie kan via de Activiteitenestafette van de Coalitie Erbij Rotterdam een aanvraag indienen om de Bloemenestafette op eigen locatie te krijgen.

Doordat Green Partners de bloemen en planten beschikbaar stelt en Trevvel het vervoer ervan regelt, zijn er geen kosten aan de activiteit verbonden en kan iedere organisatie meedoen! In 2020 zijn inmiddels 19 zorg- en welzijnslocaties blij gemaakt met de mooiste bloemen en planten. Zij hebben veel ouderen kunnen verblijden onder het motto ‘Let Hope Bloom’!

Een waardevol moment van de dag kan soms in een klein gebaar zitten. Een vriendelijk “goedendag”, even een klein praatje over hoe het echt met iemand gaat, of een klein presentje. Ouderen, bewoners, collega’s en zorgmedewerkers waren blij verrast met het grote en veelzijdige assortiment!

Green Partners is een toonaangevende, betrouwbare en professionele partner voor bloemen en planten naar internationale winkelketens van discounters tot full service retailers in heel Europa. Duurzaamheid (Green) en de relatie met klant en leverancier (Partners) staan daarbij centraal.

De Coalitie Erbij Rotterdam verbindt organisaties en professionals die sociale betrokkenheid onder Rotterdammers vergroten.

DOCK en Trevvel zijn partner van de Coalitie Erbij Rotterdam. Samen pakken we eenzaamheid en sociaal isolement aan!