DOCK

De Buurtbox

vrijdag, november 27, 2020

Wil jij graag meer contact hebben met je buren? De buurtbox helpt jou en je buren op weg om het contact in de straat te versterken. Of misschien hebben jullie al een hechte buurt en willen jullie nog meer leuke dingen samen ondernemen? Haal dan inspiratie en informatie uit deze box hoe je dit kunt aanpakken.

Hoe fijn is het als je je buren goed kent en elkaar weet te vinden als het nodig is. Iemand in de buurt die je kan helpen met het uitlaten van de hond, iemand waarbij je even een ladder kunt lenen. Of waarmee je gewoonweg een praatje kan maken over de heg voor de gezelligheid.

De buurtbox bevat allerlei informatie, tips en activiteiten die jou en je buren op weg kunnen helpen om te werken aan meer contact in de straat en het versterken van de burenkracht!

BUURTBOX aanvragen
Meld je aan voor een buurtbox en ontvang de buurtbox gratis bij je thuis. Een sociaal makelaar zal deze bij je langs brengen en kan je offline of online op weg helpen door uitleg te geven over de box.

Aanvragen kan door een mail te sturen naar de mailbox van jouw wijk:
leidscherijn@dock.nl
vleutendemeern@dock.nl
zuidwest@dock.nl
west@dock.nl
noordwest@dock.nl
overvecht@dock.nl
bon@dock.nl (Binnenstad, Oost en Noordoost)
zuid@dock.nl

Aan de slag – vraag om burenhulp
Zoek contact met buren die je wellicht al kent die jou willen helpen. Bekijk samen de inhoud van de buurtbox en maak een plan hoe jullie aan de slag gaan. Door het samen te doen wordt het direct een stuk leuker en kan je de taken onderling verdelen. Start met het uitnodigen van buren om mee te doen!